Faalangst,Autisme(ASS),ADHD en ASS+LVB

Voor iedereen is het halen van je rijbewijs spannend maar sommige mensen hebben last
van ongezonde en extreme spanning tijdens de rijlessen en voor het rij-examen. In Juni 2011 heeft Gaby van Ravenzwaaij een cursus gedaan waarbij hij theoretisch
en practisch heeft geleerd nog beter in te spelen op mensen met faalangst.

Door middel van gesprekken en het opdoen van positieve ervaringen wordt geprobeerd
de faalangst de baas te worden. Tijdens de rijlessen wordt hier rekening mee gehouden. Aansluitend kan een speciaal faalangst rij-examen worden aangevraagd. Hierbij wordt meer tijd genomen om de kandidaat op zijn/haar gemak te stellen en er is een time-out mogelijk mocht de spanning je toch teveel worden. De kosten van dit examen zijn wat hoger doordat er extra tijd wordt genomen.

Het is ook mogelijk voor mensen die al in het bezit zijn van het rijbewijs een korte cursus te volgen waarin wordt gewerkt aan uw angsten. Denk dan bijv. aan tunnelvrees, het opnieuw in de auto stappen na een ongeval (dit kan door de verzekering in sommige gevallen vergoed worden), rijden in de polders, autosnelweg en zo zijn er veel meer gevallen te bedenken waarbij angst je tegenhoudt om vol vertrouwen in een auto te rijden.

In augustus 2018 heeft hij er ook nog de cursus Autisme en ADHD bij gehaald om ook leerlingen met autisme,ADHD en een licht verstandelijke beperking goed te kunnen begeleiden.

We nemen graag de tijd om samen rond de tafel te zitten en te bedenken waar je in je persoonlijke situatie het meest mee geholpen bent.