Theorie

Algemeen

Voordat je rij-examen kan doen moet je een theorie certificaat halen. Dit doe je door een theorie-examen met voldoende resultaat af te leggen. Verkeersschool van Ravenzwaaij biedt de mogelijkheid om via de rijschool boeken en oefen cd-roms te kopen                     (zie Theorie-Shop). Ook kunnen wij indien gewenst een persoonlijke theorieles verzorgen. Neem contact op voor de verschillende mogelijkheden.

Een theorie-examen reserveren kan via de rijschool of via de website van het CBR.

De kosten van het theorie-examen zijn:

  • Auto, motor of bromfiets (klassikaal)                                 € 33,25
  • Toeslag individueel examen auto, motor of bromfiets    € 37,00
  • Toeslag klassikaal theorie-examen andere talen              € 5,20

Examens hier in de regio worden afgenomen in Terneuzen in het Churchill Hotel.
Indien je een theorie-examen hebt gereserveerd via de website moet je dat bedrag betalen voordat je examen doet bij het examencentrum zelf.

Let erop dat betalen bij het CBR alleen kan met een pinpas, contant geld wordt niet geaccepteerd. Wil je dat wij het klassikaal theorie-examen voor je  reserveren dan rekenen we € 4,25 aan administratiekosten. Zorg er dan voor dat je voor je examendatum € 37,50 overmaakt op ons bankrekeningnummer 9548860. Verder is het nodig dat je een geldig legitimatiebewijs en een recente pasfoto meeneemt naar het examen.

Theorie bij rijbewijs B

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 2 onderdelen;

  • 40 vragen over wetten en verkeersregels
  • 25 vragen gevaarsherkenning

Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, open vragen en gedragskeuzevragen. Van de 40 vragen over wetten en regels moet je er 35 goed beantwoorden en van de 25 vragen gevaarsherkenning moet je er 12 goed hebben om je theorie-examen te halen.

Theorie bij rijbewijs A

Het theorie-examen voor de motor bestaat uit 50 vragen; ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen. De vragen gaan onder andere over wetten en regels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en een stukje voertuigtechniek. Van de 50 vragen moet je er
minimaal 44 goed beantwoorden om je theorie-examen te halen.